Gudrun & Ernst i UkraineKort over Ukraine med markering af ruten

Her er en række billeder fra turen med flodbåd fra Kiev til Odessa.

River
Dnepr, set fra et  nærliggende parkområde i retning nord. Til venstre ses to flodbåde med stævnen mod fotografen. Det vi sejlede med, "Marskal Rybalko" ligger inderst. Torsdag den 20 august, kl 2400, sejlede vi sydpå d.v.s. ind i billedet.

 

Ship from the side
Her er "Marskallen" på tættere hold. Billedet er taget lidt længere sydpå.
 
 

Church
Inden vi sejlede fra Kiev ( den eneste gang vi spiste i land var køkkenet udgået for "Chicken Kiev"), så vi bl.a.Lavra-huleklosteret, hvis indgang ses på billedet.
 
 

Lunch outdoors
På besøg i kolkhoz-landsbyen Omelik blev vor gruppe (29) bænket om borde i det frie hos et gæstfrit pensionistægtepar. Vi blev spændende og dejligt beværtet. I Ukraine hedder snapsen "Samugon" og skål hedder "Borodni".
 
 

House on Jalta
Turens historiske højdepunkt var slottet "Livadia" lidt uden for Yalta på Krim. Her lavede Stalin, Roosevelt og Churchill bogstavelig talt efterkrigstidens første verdenskort. Stalin tog godt for sig at territorierne. Måske mente han at ca 26 mio døde i USSR gjorde det berettiget. Omkring de 6 mio var fra Ukraine.
 
 

Jalta meeting room
Dette er mødelokalet. Churchill med 5 rådgivere ( han havde flest med ) sad på stolene med ryggen til fotografen.
 
 

The ship from stern
Her har I så "Rybalko" igen. Det var et fint skib: Aircondition, pæne kahytter, dejlige musikere, god og solid mad (men lidet varieret ) og mange barer; men ingen swimmingpool.
 

 
 Italian tallship
"Americo Vespucci". Et stort flot italiensk skoleskib kom til Odessa samtidig med os.
 
 

Gudrun at statue
Statuen forestiller Richelieu, en franskmand (tilkaldt af Kejserinde Katarina den Anden) der opbyggede Odessa. En flot, men forfalden by. Fra statuen fortsætter vi ned ad en lang trappe.
 
 Gudrun & Ernst on stair
Trappens officielle navn er Richelieu-trappen. Den er nu mere kendt under et andet navn, efter stumfilm fra 20'erne, hvor den indgår i en berømt scene. Men hvilket navn?